Radio Novas laboratorium

16Jul/100

På jakt etter den perfekte spilleren

Det er ganske rart at etter mange år med nettradio har det ennå ikke dukka opp et system som Bare Funker.

De fleste driver fortsatt og linker til mp3-filer og er prisgitt at browseren og operativsystemet gjør det riktige og åpner winamp eller tilsvarende for brukeren. Kompliserte guider, komplett med hvordan man installerer en mp3-spiller følger gjerne med.

For ikke å snakke om minradios løsning som stort sett bare funker på velholdte windowsmaskiner. NRK gjør det samme, som får folk til å se etter alternative løsninger.

Vi kan ikke akseptere mer enn ett trykk før radioen er på. Så lenge nettradio ikke er like lett i bruk som en vanlig radio kommer aldri allmenheten til å ta den i bruk.

HTML5 er fortsatt en fjern drøm og da gjenstår bare den stygge sannheten: Flash er overalt.

Vi har hatt en Flash-applikasjon i en popup en stund nå og det virker som flere lytter og den er mer tilgjengelig enn fordums m3u-linker.

Problemer er det, noen opplever hakking mens bufferet stabiliserer seg og en del Flash-versjoner lekker minne som gjør at man må laste siden på nytt etter noen timer.

Tross problemene er det bedre enn alternativene, og vi er påpasselige med å alltid ha lett tilgjengelig informasjon om hvordan man lytter med en lokal spiller.

Ingen har tatt mediet ordentlig i bruk heller, de fleste sitter på haugevis med metadata, låtinformasjon osv. som aldri blir vist for brukeren. Hvorfor kan man ikke foreslå låter eller stemme på hva man vil høre? Eller si fra når programlederen roter?

Når vi ruller ut en ny side i august kommer det mye mer metadata. Det kommer knapper hvor man gi uttrykk for hva man synes om det som spilles som det vil genereres ukesrapporter av og en hendig boks for å sende melding til studio. Kanskje blir det støtte for HTML5 også. Det er en start.

Posted by Kristoffer

Filed under: Internett Leave a comment
Comments (0) Trackbacks (0)

No comments yet.


Leave a comment

Connect with Facebook

(required)

No trackbacks yet.

Switch to our mobile site